Во организација на Месната заедница од нашето  село Велгошти, а повод верскиот празник Прочка – Велики Поклади денес се одржа традиционалниот маскенбал Емшири во Велгошти.

Како и претходните години, така и оваа година, на маскенбалот Емшири можеа да се видат голем број креативно изработени маски. 

За најдобрите изработени маски во повеќе категории беа обезбедени богати награди.

https://www.facebook.com/O2.Televizija/videos/1158420330834999/


Фото: WebOhrid