913823_516259148422536_123764261_oВо Велгошти се одржа централанта прослава на Илинден во охридско каде пред споменикот на илинденците положија свеќе делелгации на општината, Месната заедница од Велгошти , како и претставници на ВМРО ДПМНЕ и ВМРО НП од Охрид.

На свеченоста присуствуваше градоначалникот Никола Бакрачески кој на присутните им го честита овој светол и голем ден за македонската историја..