По големото невреме што го зафати Велгошти откако беше затрупан со земја и камења, патот кој води до манастирот  Света Петка во Велгошти повторно е прооден.

12079294_626012130875345_2466275132822303575_n
„Видо мала“ Велгошти после невремето Фото: www.facebook.com

По невремето на терен излегоа екипи на ЈП НИСКОГРАДБА и го отстранија наносот кој го имаше прекриено асфалтот.

Сериозни проблеми со  одрони од камења и свлечишта има во селото Велгошти кај училиштето каде е наведнат потпорен ѕид и има една бандера која е наведната и има опасност од прекин на електрична енергија.Екипи од јавните претпријатија  „ Охридски комуналец“ и „ Нискоградба равботат“ на отстранување на оваа локација,истакна вчера градоначалникот Никола Бакрачески.

12106880_626062980870260_1985893600093286816_n
Фото: www.facebook.com / Naumce Comba Strezoski
12063978_10206494179850955_1646880388_n
„Видо мала“ Велгошти после санацијата