Велгоштани и годинава ќе им оддадат поччит на жртвите од илинденското востание.

Ѓоко Чингоски претставник од МЗ во Велгошти вели дека предвидено е положување на свежо цвеќе пред спомен обележјето, како и обраќање негово и на претставник од општина Охрид.

Видео: O2 Телевизија