meto-intervju-mkdnewsВо интервју со Мето Kолоски откривме многу интересни мислења еве ги во кратки црти мислењата, но целосниот видео запис од интервјуто мора да го погледнете подолу.

Macedonia News : Пред неколку дена се вративте одпрославата на 20 годишнината од независноста на Македонија кој беше вашиот впечаток?

Мето Колоски :Да ви кажам искрено бев многуизненаден многу воодушевен од атмосферата сепак имаше доста работи што треба да се прославуваат не само 20 годишнината но и успехот нанашата кошаркарска репрезентација, јас бев токму тогаш во Македонија кога добивме против Грција,заедно со таа атмосфера со 20 годишнината беше монгу убаво многу мило,и прекрасно да бидиш горд Македонец во тој период тие денови околу прославата , и бев така прилично изненаден од масовноста што беше на плоштадот и самата прослава , фонтаната наАлександар Македонски или „Воинот на Коњ“. како што е крстеното име ,за жал но  тоа бешепрекрасно како да кажиме најубавите моменти на прославата….

Macedonia News : Најголемите критики дојдoa од Светскиот Македонски Конгрес (СМК) од Г-н Петров кој тврди дека сакал да се стретни со претставници на ОМД (цитирам)„СМК направи неколку обиди за средби со раководството на оваа организација заради координација, соработка и размена на искуства и информации, но безуспешно.. “ Која беше прочината што не се сретнавте со СМК Г-н Петров ?

Мето Колоски: Видете ако Г-н Тодор Петров мисли дека се обидел да сретни со нас преку пораки и барање на пријателство на фејсбук тоа за мене не е барање за средба ,има различни професионални начини на барање средба….

Macedonia News :На 10 годишнината  од рамковниот договор ОМД остро ја критикуваше изјавата на Ахмети, Дали вие мислите дека изјавата на Ахмети е еден вид предавство на Македонската држава што би се рекло во Америка Treason http://en.wikipedia.org/wiki/Treason

Мето Колоски: Видете јас би кажал дека Ахмети направи предавство со самото нападнување на Македонските војници и Полицијаци за време на кризата во 2001 год. , да се изврши тероризам врз својот  сопствениот народ тоа за мене е предавство …. се случило тоа што се случило за жал ,до сега немам видено никакво извинување за убиствата што се случија…. Моето прашање до Ахмети е што се чувствива тој дали се чуствува Македонец со Албанско потекло или тој се чувствува како човек кој евентуално би сакал некаква своја држава надвор од тоа што е сега Македонија…..

Macedonia News:  Дали мислите дека на Македонија и е потребен еден таков закон за предавство ?

Мето Колоски:  Секако за мене е … Незнам зошто до сега не беше прогласен Љубчо Георгиевски ,ставен во затвор што прогласи дека е бугарин ,а не дека повеке ја почитува бугарската политика и спроведува бугарската политика отколу Македонската , или некој друг во државата кој  гледа да ја откоренат Македонија од внатре и дефинитивно треба таков закон.

Погледнете го видето целосното интервју со Мето Колоски.

https://www.youtube.com/watch?v=5Xd61-L6x-g