На 2-ри овој месец во периодот од 14:00 до 17:00 часот, во селото Косел, се случил инцидент за време по одигрувањето на фудбалскиот натпревар помеѓу ФК „Вулкан“ од село Косел и ФК „Кораби“ од Дебар.

image

По завршување на првото полувреме, 58-годишниот Д.Т. од селото Велгошти, во соблекувалната физички го нападнал главниот судија.

На лицето му е издаден платен налог за сторен прекршок.

Супер радио/МВР