Во организација на месната заедница на село Велгошти, а повод верскиот празник Прочка – Велики Поклади денес се одржа традиционалниот маскенбал Емшири.

Како и претходните години, така и оваа година, на маскенбалот Емшири можеа да се видат голем број креативно изработени маски.

Од страна на организаторот беа обезбедени награди за поголемите и симболични пакетчиња за малите емширчиња.

Извор : ОХРИД 24