Спотот е снимен во Велгошти по повод манифестацијата „Бадникови поворки“. Аранжманот е на Кристина Шокароска и Сена Заде (ELEVEN), а тон мајстор е Александар Јосифовски.

Голема благодарност до црковниот одбор на Село Велгошти Трајче Кочески Кате Граждани Ангеле Бошкоски Општина Охрид Посебна благодарност до градоначалникот на Охрид Проф. Д-р Јован Стојаноски.

Видео – Монтажа и Режија: Љушев Томе (Шпанец) Љушев Кристијан Музика Аранжман: Кристина Шокароска Сена Заде (ELEVEN) Тон мајстор: Александар Јосифовски.

 

 

 

TЕКСТ:

Вечниот Бог слезе и во Дева се всели;

Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи;

Царот на сите и Господ, дојде Адам да го преобрази;

Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи;

Мудреци од Исток доаѓаат, дарови да принесат достојни;

Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи;

Да се поклонат на Господа, во пештера родениот;

Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи;

Сите на Христа да Му пееме, Он заради нас се воплоти;

Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи;

О, Дево, Мајко, Владичице, спаси ги христијаните;

Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи;

О, Дево, Мајко, Владичице, спаси ги христијаните;

Свет, Свет, Свет си и Пресвет Господи.